росіяни за добу атакували дев'ять областей України

росіяни за добу атакували дев'ять областей України

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли дев'яти областей України, є загиблі і поранені цивільні.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 12 січня.

У Чернігівській області росіяни здійснили два обстріли за минулу добу, з мінометів та РСЗВ били по Новгород-Сіверському району. Жертв та руйнувань немає.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни обстрілювали Шалигинську та Есманьську громади. По Шалигинській громаді ворог бив з артилерії, 4 удари. Есманьська громада була обстріляна з мінометів, три удари. Жертв і руйнувань немає.

У Запорізькій області за добу війська рф обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Білогір'я, Ольгівське, Гуляйпільське, Гуляйполе, Новояковлівка, Чарівне, Преображенка, Мала Токмачка, Кам'янське, Степове, Оріхів, Залізничне, Новоандріївка, Дорожнянка, Малинівка, Новоданилівка, Лук'янівське, Малі Щербаки. Надійшло 25 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області росіяни знову вели обстріл Нікопольського району: вночі вдарили з важкої артилерії по Марганецькій громаді. Жертв немає. Пошкоджені кілька приватних будинків та господарських споруд.

У Харківській області на Слобожанському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Гур’їв Козачок, Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Вільча і Новомлинськ.

На Куп’янському напрямку ворог обстрілював райони Дворічної, Западного, Куп’янська, Кислівки, Табаївки, Крохмального, Берестового, Вишневого, Іванівки і Першотравневого. Пошкоджені підприємство, торговельний павільйон, господарські споруди, газові труби, паркани. У Куп'янську та Вовчанську пошкоджено сім приватних будинків. Без жертв.

Читайте також: У Міноборони Британії дали оцінку зміні командування окупаційних військ рф в Україні

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських військ поблизу Стельмахівки і Кремінної.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв район Стельмахівки. На Лиманському напрямку під вогневе ураження росіян потрапили Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине і Діброва.

Втрати ворога зростають: у Луганську під потреби поранених росіян в будівлі обласної лікарні переоблаштували актову залу.

У Донецькій області вночі ворог здійснив ракетний обстріл Лимана, зруйновані три житлові будинки. Інформація про постраждалих уточнюється.

Зранку активізувалися бойові дії по всій лінії фронту в Очеретинській громаді. Триває артобстріл сіл Веселе і Красногорівка, є влучання по території селищ.

Вночі були поодинокі удари по старій частині Авдіївки. По лінії оборони навколо міста тривали обстріли позицій.

Зранку активізувалися штурмові дії на напрямках Красногорівки, Веселого, Водяного і Первомайського.

Вчора вдень агресори здійснили ракетні удари по Часовому Яру та Костянтинівці. Пошкоджені багатоквартирні й приватні будинки, дорожнє полотно.

Минулої доби ворог вів обстріли Курахівки та Курахового. В Курахівці є пряме влучання у двоповерховий житловий будинок та пошкоджено приватний житловий будинок з господарськими спорудами. У Кураховому — пряме влучання в будівлю міської ради, пошкоджено три багатоквартирні будинки.

Протягом доби під постійними обстрілами перебували околиці Соледара. Кількість пошкоджених будинків встановити неможливо, інформація про постраждалих цивільних уточнюється. Село Парасковіївка поблизу Соледара також під постійним вогнем. Пошкоджено три приватні будинки.

У Миколаївській області вчора вдень були зафіксовані ворожі обстріли у напрямку Очаківської громади.

Також минулої доби ворог завдавав ударів у напрямку Куцурубської громади. Постраждалих немає. За попередніми даними, без руйнувань.

Читайте також: У районі Соледара ліквідовані одразу понад 100 російських військових - Генштаб

У Херсонській області загарбники не припиняють обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра. За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, обстрілів з реактивних систем залпового вогню і ствольної артилерії зазнали Дудчани, Степанівка, Антонівка та Херсон.

росіяни обстріляли об'єкт критичної інфраструктури у селі Микільське Дарʼївської громади. Троє людей дістали поранення.

Через вибух російського снаряда у Херсоні горів перинатальний центр. Вибуховою хвилею вибило вікна у дитячому відділенні та пошкоджено один з лікарських кабінетів. Працівниця центру дістала легкі поранення.

Також через обстріли у центрі Херсона пошкоджена будівля Херсонського державного університету.

Загалом минулої доби на Херсонщині одна людина загинула і ще п'ятеро були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-