«Боєприпаси» виявилися феєрверками: росіяни розганяють фейк про ураження складу в Харкові

«Боєприпаси» виявилися феєрверками: росіяни розганяють фейк про ураження складу в Харкові

Фото
Укрінформ
російська пропаганда після удару військ рф по складу піротехніки у Харкові вночі 10 січня поширює фейк, що в результаті обстрілу детонували боєприпаси.

Про це повідомляє громадська організація «Харківський антикорупційний центр», передає Укрінформ.

«російські ЗМІ поширили фейк, що нібито в результаті обстрілу у Харкові вибухнув склад із боєкомплектом. Однак після влучання російської ракети вибухнув склад з піротехнікою», - йдеться у повідомленні.

В ГО зазначили, що спочатку російські пропагандистські ЗМІ та групи в соцмережах повідомили про знищення «складу боєприпасів українських бойовиків» і можливе ураження особового складу, що міг розташовуватися поруч зі складом. Але пізніше, коли стало відомо, що горить склад із піротехнікою, повідомлення почали змінюватися.

«Якщо спочатку росіяни писали про ракетні обстріли, то пізніше додали, що пожежу спричинив підпал. Варто зазначити, що поява кількох версій у пропагандистів – це одна з ознак фейків», - наголосили в організації.

Читайте також: Російські фейки про мобілізацію в Україні: вже немає кого набирати, крім пожежників

В антикорупційному центрі зауважили, що про влучання у склад піротехніки харківські посадовці, зокрема начальник ОВА Олег Синєгубов, повідомили одразу, а рятувальники працювали на місці, ще коли феєрверки продовжували розриватися. Водночас співробітники ДСНС гасили пожежу, що було б неможливо під час детонації якихось боєприпасів.

Фото Суспільне Харків/Дмитро Гребінник з місця події
Фото: Суспільне Харків/Дмитро Гребінник з місця події

Як повідомляв Укрінформ, російські війська пізно ввечері 10 січня обстріляли Київський район Харкова і влучили у склад піротехніки, в результаті чого вона почала детонувати. Люди не постраждали.

У результаті обстрілу виникла пожежа на площі понад тисячу квадратних метрів.

На місцях двох вибухів правоохоронці знайшли хвостові частини РСЗВ «Смерч».

Перше фото: ДСНС у Харківській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-