Звільнена з полону прикордонниця Аліна Паніна повернулась до служби з чотирилапою напарницею

Звільнена з полону прикордонниця Аліна Паніна повернулась до служби з чотирилапою напарницею

Фото
Укрінформ
Волинська прикордонниця Аліна Паніна, яку звільнили 17 жовтня з російського полону, уже перебуває на службі та має нову напарницю - Челсі. Двох попередніх собак, які з нею перебували в Маріуполі, а згодом і в полоні, росіяни не повернули.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, передає Укрінформ.

«Після тривалої реабілітації й відновлення, прикордонниця повернулася на рідну Волинь та продовжує службу на українсько-польському кордоні. Аби підтримати Аліну, друзі подарували їй спанієля, як дві краплі води схожого на Соню. Зараз собака призвичаюється до нової напарниці. Разом постійно тренуються та вчаться працювати у тандемі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ранок повномасштабного вторгнення кінологиня зустріла у Маріупольському морському торговельному порту. Там, разом зі своєю чотирилапою помічницею Сонею, вона здійснювала огляд морських суден. Потім була оборона заводу «Азовмаш», тиждень під постійними обстрілами на «Азовсталі», далі – полон. До рук окупантів Аліна потрапила з двома службовими собаками Сонею та Джессі. На жаль, з полону Паніна повернулася без службових собак, їх окупанти дівчині не віддали.

У сквері міста Нововолинська, звідки захисниця родом, друзі створили стінопис із її зображенням та собакою. А відкриття муралу відбулося в день звільнення Паніної з полону. Щоправда, про те, що цього дня прикордонниця повернеться на рідну землю ніхто з організаторів і гадки не мав.

Нині Паніна проходить службу та з нетерпінням чекає на повернення з полону свого чоловіка, теж прикордонника.

Як повідомлялося, одна зі звільнених 17 жовтня з російського полону жінок – 25-річна волинянка Аліна Паніна – працівниця Донецького прикордонного загону. Була кінологом. Ще до початку повномасштабного вторгнення захищала кордони Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-