Прокуратура добивається усунення з посади заступника Одеської ОВА, арештованого за корупцію

Прокуратура добивається усунення з посади заступника Одеської ОВА, арештованого за корупцію

Укрінформ
Одеська обласна прокуратура добиватиметься усунення з посади заступника Одеської ОВА Олега Муратова, якого 5 січня заарештували за підозрою в хабарництві.

Про це повідомив керівник Одеської облпрокуратури Сергій Костенко на спільному брифінгу з керівником облуправління СБУ Віктором Доровським, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми й надалі працюємо над тим, аби висунуті підозри (підсудному Муратову – ред.) були перевірені. Дійсно, ми підозрюємо, що мало місце підбурювання до того, щоб особа, яка перебувала в довірливих відносинах з Муратовим, передала певну винагороду для вирішення питання щодо непритягнення до кримінальної відповідальності посадовця у справі, яка розслідується іншим правоохоронним органом», - зазначив Костенко.

За його інформацією, у деяких осіб раніше відбулися обшуки в межах розслідування кримінальної справи (про розкрадання бюджетних коштів на закупівлю товарів для потреб оборони – ред.), тож «вони намагались вплинути на те, щоб не бути притягнутими до кримінальної відповідальності за вчинене, і збирали кошти».

Керівник облпрокуратури констатував, що наразі заступник голови ОВА Муратов все ще перебуває в СІЗО - заставу в розмірі 3,2 млн грн за нього поки не внесено.

Водночас прокуратура ставить питання про відсторонення Муратова від займаної посади, а також вирішення процесуальних питань щодо майна арештованого, додав Костенко.

Зі свого боку керівник Управління СБУ в області Віктор Доровський сказав, що про передачу великого хабара стало відомо на початку грудня, після цього оперативники почали відпрацювання.

«Усі заходи велися понад місяць. Підозрюваний використовував методи конспірації, був обізнаний про форми і методи проведення роботи правоохоронних органів. Тому заходи було проводити не так просто для нас. Спершу сума коштів, за які мало бути закрите кримінальне провадження, була 35 тисяч доларів, згодом ця сума була зменшена до 27 тисяч. А вже 3 січня ці гроші були передані в адмінбудівлі Одеської ОВА, але посадовець одразу передав ці гроші ще одному посадовцю, а той водію», - уточнив Доровський.

Підсумовуючи, прокурор Костенко акцентував, що одеські правоохоронці продовжать вивчати детальніше цю ситуацію.

За даними слідства, підозрюваний Муратов схилив одного з чиновників до дачі хабара, щоб було закрито одну з кримінальних справ, де він фігурував, пообіцявши використати для цього особисті зв’язки у правоохоронних органах.

Як повідомлялося, Приморський райсуд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді 60 діб утримання під вартою з правом внесення застави розміром 3,2 млн грн заступнику очільника Одеської обласної військової адміністрації Олегу Муратову, затриманому співробітниками СБУ на хабарі.

Читайте також: На Одеській митниці викрили корупційну схему - без хабарів не пропускали навіть генератори

Підсудному інкримінують скоєння злочину за ознаками ч. 1 ст. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службової особи в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища) Кримінального кодексу України.

В Офісі Президента відреагували на утримання, назвавши це сигналом іншим посадовцям про відповідальність за порушення закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-