На Запоріжжі викрили групу, яка виготовляла фальшиві «білі квитки»

На Запоріжжі викрили групу, яка виготовляла фальшиві «білі квитки»

Фото
Укрінформ
Запорізька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері повідомила про підозру чотирьом особам, які підробляли документи про зняття з військового обліку.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Запорізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру чотирьом громадянам за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у 2022 році підозрювані створили анонімний Телеграм-канал. Вони знаходили чоловіків призовного віку та за гроші виготовляли документи про зняття їх з військового обліку за станом здоров’я. Ця послуга коштувала близько 3 тисяч доларів США.

Читайте також: На Одещині ліквідували канал незаконного переправлення ухилянтів за кордон

Під час обшуків у місцях проживання підозрюваних вилучили підроблені документи військового обліку, штампи та печатки медичних і військових установ, бланки військово-лікарських комісій, оргтехніку, на якій виготовляли підроблені документи, банківські картки, телефони та сім-карти.

Готується клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Крім того, перевіряється причетність військовослужбовців до вчинення вказаного злочину.

Досудове розслідування здійснювали Головне управління Національної поліції в Запорізькій області за оперативного супроводу Служби безпеки України в Запорізькій області.

Як повідомляв Укрінформ, у січні на Львівщині правоохоронці викрили місцевого жителя, який налагодив схему незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-