На Одещині ліквідували канал незаконного переправлення ухилянтів за кордон

На Одещині ліквідували канал незаконного переправлення ухилянтів за кордон

Фото, відео
Укрінформ
Прикордонники Одеського загону ліквідували канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку.

Про це повідомляють у ДПСУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що «квиток» у нове життя ухилянту обходився у 3600 доларів США.

Організував "міграційну" схему багатодітний житель Одещини. Він гарантував чоловікам безперешкодний виїзд за межі України за наявністю, нібито, "законних" штампів про перетин державного кордону в документах. До реалізації своїх планів залучив 29-річного перевізника, аби швидше та якісніше виконувати роботу для своїх "клієнтів".

"Міграційний шлях горе-призовників мав пролягати поза пунктами пропуску до Республіки Молдова, де "клієнтів" повинен був зустрічати інший чоловік, який і отримував кошти за втечу за кордон. Правоохоронці встановили, що ухилянти знаходили пропозицію отримати "квиток безпечної мандрівки за кордон" у закритому телеграм-каналі. Завдяки злагодженим діям правоохоронців злочинна схема була викрита", - йдеться у повідомленні.

Наразі фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Читайте також: Спецслужби України і Молдови перекрили канал виїзду ухилянтів до ЄС

Як повідомлялося, незаконно залишити Україну від початку дії воєнного стану намагалися 12 тисяч чоловіків, 15 осіб загинули при спробі перетнути кордон.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-