росіяни два тижні не випускають людей із захоплених територій через Василівку – Лубінець

росіяни два тижні не випускають людей із захоплених територій через Василівку – Лубінець

Укрінформ
Протягом двох тижнів російські загарбники не випускають жителів тимчасово захоплених територій України через "коридор життя" у Василівці Запорізької області в бік Запоріжжя.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

"У той час, коли деякі представники російської сторони озвучують тези про "різдвяне перемир'я" (йдеться про 6-7 січня), реальність показує, що слово "мир" взагалі не має нічого спільного з рф", - зазначив Лубінець.

За його словами, вже другий тиждень російські військові не дозволяють евакуацію через "коридор життя" у Запорізькій області.

Читайте також: росіяни обстріляли громаду на Запоріжжі — двоє загиблих, троє поранених

"За цей час на територію вільної України коридором пройшла лише одна людина. Це чоловік, якого, до слова, змушували стати колаборантом. А через відмову його привезли та висадили в Василівці, і він пішки йшов 15 кілометрів до Кам’янського", - повідомив Лубінець.

За його словами, нині немає навіть натяку на те, що люди зможуть виїхати цим коридором бодай перед Різдвом.

"Світ вже впевнений у тому, що рф не знає, що таке гуманітарне право та безпечна евакуація. А Україна не раз перевірила високою ціною, що росія не дотримується жодних умов перемир'я та жодних домовленостей. І певно скажу те, що має на вустах кожен українець: Україні не потрібне перемир'я, Україні потрібен мир!", - наголосив Лубінець.

Читайте також: Лубінець планує обговорити з москальковою питання повернення цивільних із полону

Як повідомляв Укрінформ, за словами радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка, заклик очільника російської православної церкви кирила (гундяєва) припинити вогонь і встановити перемир'я на Різдво є цинічною пасткою та елементом пропаганди.

Фото: Дмитро Лубінець, ТГ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-