За псевдореферендум перед законом відповість ще один «депутат лнр»

За псевдореферендум перед законом відповість ще один «депутат лнр»

Укрінформ
Служба безпеки України викрила ще одного “депутата лнр”, який брав участь в організації незаконного "референдуму" в Луганській області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“У результаті слідчо-оперативних дій встановлено особу ще одного ворожого поплічника, який брав участь в організації незаконного референдуму у захоплених районах Луганщини”, - ідеться в повідомленні.

Зловмисником виявився місцевий житель, який у 2018 році приєднався до терористичної організації “лнр” і став “депутатом народної ради”.

Після повномасштабного вторгнення рф він виконував завдання москви щодо проведення фейкового голосування з “приєднання” регіону до складу росії. Чоловік публічно підтримав відповідне звернення до ватажка так званої “лнр” Леоніда Пасічника.

Читайте також: Оголосили підозру колаборанту з Чорнобаївки, який агітував за псевдореферендум

Крім цього, колаборант особисто агітував людей голосувати на користь рф та організовував пропагандистські заходи на підтримку загарбників.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Читайте також: Через незгоду з псевдореферендумами було викрадено 961 українця

Підозрюваний переховується на тимчасово захопленій території сходу України.

Як повідомляв Укрінформ, особистого інформатора учасника російської збройної агресії проти України Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) засудили до 10 років позбавлення волі.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-