На Чернігівщині СБУ заблокувала активи російської енергокомпанії

На Чернігівщині СБУ заблокувала активи російської енергокомпанії

Фото
Укрінформ
На Чернігівщині ліквідували механізм незаконного збуту паливно-мастильних матеріалів виробництва російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Згідно з повідомленням, налагодила його українська компанія, яка входить до структури підсанкційної кремлівської фінансово-промислової групи "газпром".

Так, слідством встановлено, що вказана "філія" газпрому збувала в Україні нелегально ввезені оптові партії російських моторних мастил й інших засобів технічного обслуговування автомобілів.

Крім того, територію саме цього підприємства російські загарбники використовували для базування свого особового складу та військової техніки після захоплення частини Чернігівської області.

На підставі зібраних доказів СБУ ініціювала накладення арешту на корпоративні права, нерухомість й автопарк підконтрольної рф компанії. Загальна сума арештованих активів становить понад 35 млн грн.

За даними слідства, для прихованого збуту російської продукції ділки реалізовували її під брендами українського виробника. Більшу частину одержаних прибутків зловмисники переправляли до росії.

У результаті обшуків в офісних і виробничих приміщеннях компанії та за адресами проживання фігурантів правоохоронці виявили підготовлені до збуту великі партії російського товару, бухгалтерську документацію, комп’ютери й мобільні телефони з доказами незаконної діяльності.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ викрила під час війни більш як 1 200 ворожих інтернет-агітаторів

Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень та притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, суд наклав арешт на 166 тисяч тонн залізної руди, що знаходиться в декількох морських портах України та є власністю іноземної компанії, орієнтовна вартість арештованого становить близько 1,8 млрд грн.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-