Львівські хірурги сформували кишківник новонародженій дівчинці

Львівські хірурги сформували кишківник новонародженій дівчинці

Укрінформ
Львівські лікарі сформували кишківник дівчинці, яка народилася з вагою 1 100 грамів і не могла самостійно дихати.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

«До нашої лікарні маленьку Аделіну привезли у тяжкому стані через три години після її народження. Із вагою лише 1 100 грамів крихітка з’явилася на світ на 32-му тижні. Тому нерозвинені до кінця легені погано працювали, й дитина не могла дихати. Лікарі стабілізували стан дитини та провели ще низку обстежень. І виявили іншу – небезпечну для життя вроджену ваду – некротичний ентероколіт, що зумовив важке запалення та відмирання кишківника. Єдиний шанс врятувати дівчинку – складна кількаетапна операція», - йдеться у повідомленні.

Під час втручання хірурги виявили, що уражені частини кишківника відмерли та розчинилися. Тому сформували штучний отвір, усі відмерлі залишки вивели з кишківника. Через кілька днів, коли дитина почала дихати самостійно та її відключили від апарату штучної вентиляції легень, дівчинка почала їсти.

Читайте також: Полтавські хірурги провели унікальну операцію на серці під час блекауту

Оскільки в дитини був синдром короткої кишки (фрагмент кишківника, включеного до кишкової трубки, був надто короткий), лікарі провели ще одну операцію. Хірурги виконали реконструкцію кишкової трубки, з’єднавши усі 10 вцілілих фрагментів кишківника у єдину кишку.

Дівчинку виходжувала команда неонатологів у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, а пізніше її перевели у відділення хірургії.

Зараз дитина вже вдома. Їй тепер чотири місяці, оперовані фрагменти зажили, кишківник працює нормально, дівчинка самостійно їсть та важить майже 3 кг.

Читайте також: У Львові почали проводити надточні операції в 3D-режимі

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з жовтня провели понад 15 тисяч досліджень новонароджених для виявлення на 21 рідкісне захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-