У Миколаєві відкрилася виставка-аукціон «Новорічна коляда» на підтримку ЗСУ

У Миколаєві відкрилася виставка-аукціон «Новорічна коляда» на підтримку ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Миколаєві вперше з початку повномасштабної війни в офлайн-режимі відкрилася виставка-аукціон робіт талановитих майстрів області «Новорічна коляда» на підтримку Збройних сил України. Досі з міркувань безпеки подібні заходи відбувалися лише в онлайн.

На виставці представлено понад 250 оригінальних виробів тридцяти майстрів області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У святковій експозиції – оригінальні «ялинки незламності», новорічні прикраси та композиції, різноманітні іграшки, патріотичні брелоки, свічки, обереги, різдвяні віночки, дідухи, посуд та вироби з соломи, розпис по дереву, українські рушники, різноманітні витинанки, сучасні інтер’єрні ляльки, прикраси, солодкі сувеніри та багато чого іншого.

Найактивніші майстрині отримали почесні грамоти та різдвяних янголят у подарунок від ведучої заходу, директорки Миколаївського обласного центру народної творчості, Заслуженої артистки України Наталії Баштової.

Любов Запісочна з Миколаєва працює екскурсоводом у музеї і займається виготовленням чудових витинанок з паперу. На нинішню виставку вона принесла свої маленькі роботи та великі ажурні композиції, які вражають своєю красою та ніжністю.

Лариса Семенюк з села Галаганівка Снігурівського району розпочала виготовляти м’які іграшки під час окупації села росіянами. У її доробку понад 25 гномів, бойових гусаків, лосів тощо. Таким чином вона намагалася відволіктися від важкого життя в окупації і переживань за сина, який служить в ЗСУ. Три її іграшки нині вже поїхали у Британію. Їх вона подарувала тамтешнім волонтерам, які привезли у звільнене село генератор і підсилювач мобільного зв’язку.

Майстриня розповіла, що були проблеми з матеріалами, який ніде було придбати, бо з оточеного села окупанти нікуди не випускали. Отож жінка працювала із залишками від всього того, що було у неї до війни. Адже працює вихователькою у дитсадку і раніше теж виготовляла з дітками іграшки та святкові декорації.

Виставка-аукціон організована Миколаївським обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи. Вона триватиме до 10 січня в етносвітлиці, і всі бажаючі зможуть придбати тут будь-які вироби, щоб не лише порадувати себе оригінальним новорічним сувеніром, а й допомогти ЗСУ.

Фото Алли Мірошниченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-