Здавати кров для поранених після масованого удару по Херсону їхали люди навіть із області - Соболевський

Здавати кров для поранених після масованого удару по Херсону їхали люди навіть із області - Соболевський

Укрінформ
Серед постраждалих у Херсоні 24 грудня через ворожий обстріл є поранені, які борються за життя. Мешканці області продемонстрували фантастичну реакцію, прибувши навіть із інших населених пунктів здавати кров для поранених.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Чорний день, кривавий день – субота… ті люди, які постраждали у суботу, там серед поранених є важкі випадки, лікарі все ще борються за їх життя», - зазначив він.

За словами Соболевського, розглядається в певних випадках і можливість медичної евакуації постраждалих.

Перший заступник голови Херсонської обласної ради також назвав фантастичною реакцією те, як відреагували мешканці області на заклик здавати кров для поранених.

«Дуже велика кількість людей пішла – черги були там шалені…Там були люди, які приїхали з інших наших населених пунктів Херсонщини, щоб просто здати кров, щоб допомогти людям, які постраждали від цього варварського обстрілу», - наголосив Соболевський.

Він підкреслив, що ніякий ворог не зможе залякати людей жодними терактами, а те, що в Херсоні відбулося в суботу – це теракт.

Читайте також: Жителів Херсона закликають до евакуації – обстріли міста стають дедалі масштабнішими

Як повідомлялося, вранці 24 грудня російські війська обстріляли центр Херсона, надійшла інформація про вісьмох загиблих і 58 поранених. Згодом, за словами начальника Херсонської ОВА Ярослава Янушевича, кількість загиблих зросла до 10-ти. Поранення дістали 55 осіб, 18 з них перебувають у тяжкому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-