Оперативна ситуація в Херсоні, наслідки обстрілів

Оперативна ситуація в Херсоні, наслідки обстрілів

Укрінформ
26 грудня, 12:30 - брифінг на тему: "Оперативна ситуація в Херсоні, наслідки обстрілів".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Соболевський - перший заступник голови Херсонської обласної ради (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумков іматеріали:

В облраді Херсона прокоментували черги у Центрі крові: Реакція людей фантастична

Серед постраждалих у Херсоні 24 грудня через ворожий обстріл є поранені, які борються за життя. Мешканці області продемонстрували фантастичну реакцію, прибувши навіть з інших населених пунктів здавати кров для поранених.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Чорний день, кривавий день – субота…ті люди, які постраждали у суботу, там серед поранених є важкі випадки, лікарі все ще борються за їх життя», - зазначив Соболевський.

За його словами, розглядається в певних випадках і можливість медичної евакуації постраждалих.

Перший заступник голови Херсонської обласної ради також назвав фантастичною реакцією те, як відреагували мешканці області на заклик здавати кров для поранених.

«Дуже велика кількість людей пішла – черги були там шалені…Там були люди, які приїхали з інших наших населених пунктів Херсонщини, щоб просто здати кров, щоб допомогти людям, які постраждали від цього варварського обстрілу», - наголосив Соболевський.

Він підкреслив, що ніякий ворог не зможе залякати людей жодними терактами, а те, що в Херсоні відбулося в суботу – це теракт.

Як повідомлялося, вранці 24 грудня російські війська обстріляли центр Херсона, надійшла інформація про вісьмох загиблих і 58 поранених. Згодом, за словами начальника Херсонської ОВА Ярослава Янушевича, кількість загиблих зросла до 10-ти. Поранення дістали 55 осіб, 18 з них перебувають у тяжкому стані.

На звільненій території Херсонщини є громади, де ворог знищив 60-70% інфраструктури - облрада

На звільненій від росіян території Херсонщини є громади, де ворог знищив 60-70% інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Щодо деокупованої частини нашої області… У різних громадах – різна ситуація. У нас є такі, де знищення інфраструктури - 60-70%, орки розвалили лікарні, підстанції», - сказав Соболевський.

За його словами, громади отримують гуманітарну підтримку. У населених пунктах, за сприяння військової адміністрації, працюють фахівці Херсонгазу та обленерго.

Як повідомляв Укрінформ, «Лікарі без кордонів» заявляють про драматичну ситуацію на звільнених територіях Херсонщини.

У Херсоні через обстріли немає можливості повернути тепло у мікрорайон Острів – облрада

У Херсоні через обстріли немає можливості повернути тепло у мікрорайон Острів (Корабел), тому найкраще рішення – евакуація. Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Немає можливості поки що вирішити проблему з мікрорайоном Острів, щоб там було опалення. Там і прильотів велика кількість, і комунальні проблеми. Тому 100% найкраще рішення – це добровільна евакуація зараз», - каже Соболевський.

Щодо евакуації з міста, то, за його словами, зокрема, постійно здійснюється медична евакуація.

Як підкреслив Соболевський, після деокупації правобережної частини території Херсонщини дуже багато людей хотіли повернутися, незважаючи на всі ризики. Проте влада попереджала, що дуже зарано це робити через складну безпекову ситуацію. Зараз тенденція – люди виїжджають, вони погоджуються на добровільну тимчасову евакуацію, каже перший заступник голови обласної ради. За його словами, 25 грудня виїхали понад 250 людей, позавчора – близько 150, але це лише ті, які звернулися по допомогу про евакуацію до військової адміністрації, а є ще й ті, хто виїжджає самостійно.

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня міська влада поінформувала, що в Херсоні через обстріли припинили теплопостачання у мікрорайоні «Корабел», мешканців закликають евакуюватися.

У Херсонській облраді обіцяють застосувати санкції до всіх депутатів-зрадників

У Херсонській облраді обіцяють застосувати власні санкції до всіх депутатів–зрадників, незалежно від політичної приналежності, в облраді чекають на оголошення підозр зрадникам.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Стосовно депутатів, про яких ви сказали, – це депутати щодо яких є підозра. Саме тому була реакція обласної ради», - сказав він, коментуючи рішення про позбавлення права слова та участі у засіданнях облради депутатів Едуарда Репілевського та Віталія Булюка.

Соболевський підкреслив, що є питання до значно більшої кількості депутатів. Коли будуть оголошені підозри, тоді в облраді так само, незалежно від приналежності зрадників до будь-якої політичної сили, обіцяють відповідну реакцію, зазначив він.

Соболевський також пояснив відсутність трансляції позачергової сесії облради, що відбулася 23 грудня у режимі відеоконференції. За його словами, депутати працювали на базі іншої обласної ради, на її програмно-апаратному комплексі, не було впевненості, що ця сесія відбудеться, робили тестове підключення, там був кворум і тому захід провели. Проте він запевнив, що є запис сесії і він повинен бути доступним для всіх, таке завдання є.

Як повідомляв Укрінформ, 23 грудня на першому після деокупації правобережжя Херсонщини засіданні облради ухвалили рішення про позбавлення депутатів-колаборантів права слова та участі у засіданнях ради. Ухвалено позбавити права слова та участі у засіданнях облради депутатів Едуарда Репілевського та Віталія Булюка.

Пленарне засідання ХІV позачергової сесії Херсонської обласної ради VІІІ скликання запланували провести 23 грудня в режимі відеоконференції.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-