На Львівщині встановили різдвяну шопку з фігурками Бандери та Байдена

На Львівщині встановили різдвяну шопку з фігурками Бандери та Байдена

Фото
Укрінформ
У державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» на Львівщині встановили різдвяну шопку з фігурками Степана Бандери та Джо Байдена.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Львівська обласна рада.

«У Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» біля літературного музею встановили різдвяну шопку. Серед традиційних біблійних персонажів в ній можна побачити і фігури трьох гуцулів, Президента США Джо Байдена та нашого національного героя Степана Бандери, скульптуру якого подарував для заповідника молодий скульптор та випускник Львівської академії мистецтв Іван Мисакович», - йдеться у повідомленні.

На Львівщині встановили різдвяну шопку з фігурками Бандери та Байдена / Фото: Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі»

Як зазначають у заповіднику, унікальність українських шопок у тому, що кожна місцевість вносить у них національний, регіональний елемент, який власне їх і відрізняє. Цього року це - фігури Бандери та Байдена.

За словами директора заповідника Богдана Лазорака, варто навчитись в сучасному трактуванні показувати свою автентику, якою відзначалась Україна, попри війни та катаклізми.

Як повідомляв Укрінформ, верхівку головної новорічної ялинки у Львові прикрасили стилізованим протитанковим їжаком.

Читайте також: У Тернополі відбувся традиційний забіг «святих Миколаїв»

На ялинці зменшили кількість ілюмінації задля економії електроенергії. Цьогорічне освітлення дерева споживатиме 1 кВт на годину (для порівняння: електрочайник споживає за 1 раз від 1,7 до 2,5 кВт, а пральна машинка – 1.8-2.3 кВт). Ялинка засвічуватиметься лише з 17:00 до 22:00. У разі відключення електроенергії ялинку окремо не підсвічуватимуть.

Фото: lvivoblrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-