Вбиті росіянами чоловіки у селі на Херсонщині були охоронцями сільгосптехніки – поліція

Вбиті росіянами чоловіки у селі на Херсонщині були охоронцями сільгосптехніки – поліція

Укрінформ
Вбиті під час окупації шестеро чоловіків у селі Правдине на Херсонщині, тіла яких ворог підірвав разом з будинком, — співробітники охоронної фірми, вони охороняли сільгосптехніку.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів т.в.о. начальника відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області Андрій Кований.

«Ексгумація відбувалася наприкінці листопада. Встановлено, що у квітні представники збройних сил країни-окупанта розстріляли шість чоловіків і дівчину, потім підірвали приміщення, у якому це зробили - разом з трупами», - розповів Кований.

Він зазначив, що вбиті чоловіки були співробітниками фірми, яка охороняла сільськогосподарську техніку в цьому населеному пункті.

За словами Кованого, після проведення ексгумації рештки тіл направлені на відповідні експертизи і порушене кримінальне провадження, слідчі дії тривають.

Як повідомляв Укрінформ, за даними слідства, 12 квітня 2022 року в селі Правдине військовослужбовці збройних сил російської федерації розстріляли в житловому будинку шістьох чоловіків та одну жінку. Після цього, маючи намір приховати злочин, окупанти підірвали будинок із тілами розстріляних людей.

Як поінформував перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, у селі Правдине Херсонського району було виявлене поховання кількох осіб зі слідами тортур, вогнепальними пораненнями. Виявлені тіла були ексгумовані і направлені на судмедекспертизу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-