На Київщині відновлюють електропостачання - енергетики працюють, щоб вийти на графіки

На Київщині відновлюють електропостачання - енергетики працюють, щоб вийти на графіки

Укрінформ
У Бучанському, Вишгородському, частині Обухівського й Фастівського районів Київської області поступово відновлюється електропостачання, вживаються додаткові заходи для переходу на вимкнення за графіком.

Як передає Укрінформ, про це очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив у Телеграмі.

"Провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головне питання — ліквідація критичної ситуації, що склалася в області внаслідок обстрілу рф об’єктів енергопостачання", — зазначив він.

За словами Кулеби, комісія надала доручення Укренерго і ДТЕК якнайшвидше вийти на зрозумілі для жителів регіону графіки електропостачання та забезпечувати належний об’єм потужності й рівномірний її розподіл.

Читайте також: Відключення світла: в Укренерго розповіли, де зараз найскладніша ситуація

Так, згідно з рішенням комісії, Укренерго та ДТЕК повинні чітко та зрозуміло інформувати людей про хід відновлювальних робіт пошкодженої енергоінфраструктури та впровадження графіків електропостачання.

Окремо під час засідання було наголошено на важливості того, щоб світло подавалося справедливо всім жителям області.

"Станом на зараз ситуація у громадах, де було відсутнє світло більше 48 годин, поступово покращується. Це Бучанський та Вишгородський, частина Обухівського та Фастівського районів. Там вже відновлюється електропостачання та вживаються додаткові заходи, аби вийти на графіки", — повідомив Кулеба.

Читайте також: Підсумки року, енергетика: «Будь-яка інша країна просто не витримала б»

Він додав, що районним військовим адміністраціям й органам місцевого самоврядування окремо доручено забезпечити повноцінну роботу систем тепло- та водопостачання, лікарень й іншої критичної інфраструктури.

За словами голови ОВА, у найкоротші терміни в громадах будуть розгорнуті додаткові "пункти незламності" та пункти обігріву. Де є потреба в підвозі води, він буде забезпечений.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 16 грудня, російська федерація вкотре завдала по Україні масованого удару. Через пошкодження енергооб'єктів введені екстрені аварійні відключення електроенергії по всій країні.

Із 76 ракет, випущених росією по Україні під час масованого удару 16 грудня, Сили протиповітряної оборони збили 60.

У Київській області внаслідок масованої атаки пошкоджень зазнав об’єкт критичної інфраструктури та дев'ять приватних будинків у різних районах.

Через ворожі обстріли 16 грудня в Київській області постраждали четверо цивільних.

Станом на 20 грудня без електрики перебували 80% Київської області, найскладнішою ситуація була в Бучанському, Вишгородському, Обухівському та частково Фастівському районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-