Ракетний удар по Київщині: пошкоджена критична інфраструктура, троє поранених

Ракетний удар по Київщині: пошкоджена критична інфраструктура, троє поранених

Оновлено
Укрінформ
У Київській області внаслідок чергового ракетного обстрілу пошкоджено критичну інфраструктуру, троє людей отримали поранення.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“16 грудня внаслідок ракетного обстрілу з боку рф на Київщині пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. До медичного закладу госпіталізовано двох працівників підприємства з різними ушкодженнями. Також пошкоджено приватні житлові будинки”, - ідеться у повідомленні.

Прокурори, слідчі та експерти у військовій сфері міжвідомчої групи Офісу генпрокурора працюють на місці події та фіксують чергові порушення норм міжнародного гуманітарного права з боку військовослужбовців збройних сил рф.

На місцях також працюють екстрені служби.

Читайте також: У поліції показали уламки ракети, яку збили на Київщині

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Пізніше голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив у Телеграмі, що в регіоні внаслідок масованої атаки пошкоджений об’єкт критичної інфраструктури та дев`ять приватних будинків у різних районах.

Він додав, що внаслідок ракетної атаки, кількість постраждалих збільшилася до трьох. Одна людина у важкому стані. Всім надається необхідна допомога.

На місцях працюють екстрені служби та представники органів місцевого самоврядування, щоб оцінити руйнування та якнайшвидше почати роботу з відновлення.

У регіоні діють екстрені вимкнення електрики. Лікарні та критична інфраструктура функціонує на генераторах.

Читайте також: На Київщині збили російську ракету

У деяких громадах є перебої зі зв’язком, водо- та теплопостачанням. Комунальні служби та енергетики працюють у посиленому режимі, пріоритет – відновлення води та тепла.

Він нагадав, що на Київщині цілодобово функціонують більше 400 “пунктів незламності”. У них є електрика, тепло, інтернет, чай, кава, аптечка.

Як повідомляв Укрінформ, 16 грудня у Броварській громаді Київської області уламки російської ракети впали на приватні житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-