Іспанські експерти оглянули 15 пошкоджених об’єктів інфраструктури на Київщині

Іспанські експерти оглянули 15 пошкоджених об’єктів інфраструктури на Київщині

Фото
Укрінформ
Іспанська експертна місія здійснила огляди 15 пошкоджених об’єктів інфраструктури на території Київської області та склала відповідні 3D-моделі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з першою експертною місією з Королівства Іспанія та подякував колегам за згоду працювати в Україні та надавати допомогу у документуванні злочинів, вчинених під час російської збройної агресії проти України.

«Дякую, що навіть попри ракетні обстріли, ви самовіддано працювали, фіксуючи докази», - заявив Костін.

Як зазначається, представники Національної поліції і Цивільної гвардії Королівства Іспанія за час свого перебування в Україні здійснили огляди 15 пошкоджених об’єктів інфраструктури в рамках 9 кримінальних проваджень.

За результатами складено відповідні 3D-моделі об’єктів цивільної та критичної інфраструктури на території Києва та Київської області, які зазнали ушкоджень внаслідок ракетних ударів країни-агресора. Такі 3D-моделі дозволяють в будь-який час отримати деталі щодо розмірів об'єкту та всіх його ушкоджень.

В ОГП зазначили, що запропоновані іспанськими колегами передові технічні рішення є важливою допомогою для українських правоохоронних органів при проведені відповідних експертних досліджень.

Читайте також: У Києві протягом двох годин можливі перебої з водопостачанням – КМДА

«Ваша підтримка сьогодні є надважливою для нас. Лише спільними зусиллями цивілізованого світу, об’єднавшись навколо цінностей верховенства права та недоторканності прав людини, зможемо притягнути агресора до відповідальності та запобігти повторенню злочинів в майбутньому», - заявив генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого 2022 року Національна поліція відкрила 49 592 кримінальні провадження за фактами російських злочинів в Україні.

Фото: Офіс генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-