Влада Херсонщини та військові дали поради охочим добровільно здати зброю

Влада Херсонщини та військові дали поради охочим добровільно здати зброю

Укрінформ
На Херсонщині триває добровільна здача зброї. Керівництво ОВА та військові роз'яснили громадянам, як правильно це зробити.

Відповідний допис розмістив у Телеграмі очільник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

"Після заклику щодо добровільної здачі зброї отримав багато звернень від херсонців. Тому, аби уникнути непорозуміння та відповісти на всі питання, публікую дослівну заяву військової частини А7053", - повідомив очільник ОВА.

Далі він зацитував військових.

"З 24 лютого по 1 березня 2022 року проводилися заходи щодо комплектування Херсонської бригади територіальної оборони з метою зупинення збройних формувань російської федерації, що вторглися на нашу землю. Величезна кількість громадян отримали зброю та стали на захист нашої держави, рідних та своїх домівок. 1 березня переважаючі сили противника прорвали нашу оборону та захопили більшу частину нашої області. Багато наших земляків опинилися в окупації, з ними було втрачено звʼязок, вони досі не знають своїх подальших дій", - йдеться у зверненні військових до мешканців Херсона та деокупованих територій області.

Читайте також: Херсонців просять здати зброю, отриману під час комплектування тероборони

Зазначається, що громадянам, у яких досі залишаються на руках зброя та боєприпаси, необхідно зʼявитися до Херсонського РТЦК і СП (колишній міський військовий комісаріат) і повідомити про місце їх перебування. Добровільна передача зброї не передбачає кримінальної відповідальності, наголошується в дописі.

Військові також просять не транспортувати озброєння самостійно в пішому порядку з метою недопущення конфліктних ситуацій з представниками правоохоронних органів, ЗСУ та інших формувань.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій опублікувало телефони та месенджери, за якими можна звертатися громадянам для евакуації з небезпечних територій Херсонської, Харківської, Запорізької та Донецької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-