В Ізюмі після деокупації на мінах підірвались 36 жителів, двоє з них – діти

В Ізюмі після деокупації на мінах підірвались 36 жителів, двоє з них – діти

Укрінформ
У місті Ізюмі на Харківщині від часу деокупації вже 36 жителів підірвалися на вибухонебезпечних предметах, встановлених загарбниками, десяти постраждалим урятувати кінцівки не вдалося.

Про це повідомила Ізюмська міська рада, передає Укрінформ.

«Після звільнення міста Ізюм у вересні нашими захисниками російські окупанти залишили багато «подарунків» у вигляді вибухонебезпечних предметів. За час деокупації за медичною допомогою з вибуховими травмами звернулись 36 осіб, 2 з яких – діти. На жаль, 10-ти травмованим особам не вдалось зберегти нижні кінцівки, тому ці люди назавжди залишаться з каліцтвами і сумними спогадами про «русский мир», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Близько 30% території України потребують розмінування – МВС

Місцева влада та лікарі просять жителів бути обережними, вибухонебезпечні предмети зустрічаються в лісі, полі, городах і ще досі трапляються на вулицях міста.

Як повідомлялося, за даними ДСНС і поліції, Харківщина забруднена вибухонебезпечними предметами більше, ніж Київщина чи Сумщина. Розмінування триватиме кілька років.

Читайте також: Сніг ускладнює розмінування Харківщини - заступник голови ОВА

З початку березня Ізюм піддавався масованим обстрілам і авіаударам. 2 квітня армія рф повністю захопила Ізюм. Загарбники не погоджували гуманітарних коридорів. Внаслідок обстрілів і ненадання меддопомоги загинули щонайменше тисяча жителів. Місто звільнили 10 вересня в ході масштабного контрнаступу ЗСУ. Після цього правоохоронці виявили в Ізюмі шість катівень, влаштованих загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-