На Луганщині росіяни масово заселяють села біля лінії фронту – Гайдай

На Луганщині росіяни масово заселяють села біля лінії фронту – Гайдай

Укрінформ
На Луганщині російські загарбники масово заселяють села біля лінії фронту та виганяють з них місцевих жителів, які можуть допомагати ЗСУ, аби створити для себе безпечний простір та вберегти свої позиції від обстрілів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Деякі прифронтові населені пункти взагалі закриті, місцевих жителів не випускають і нікого туди не впускають. Достатньо потужно вони намагаються зупинить весь зв’язок, який там є. Це величезна рідкість, коли можна десь спіймати зв’язок і поспілкуватись з кимось, тому що окупанти дуже перелякані тими точковими вибухами, які відбуваються в тилу російської армії як раз там, де розташовані казарми і склади з боєкомплектами. Вони, звісно, підозрюють, що місцеві жителі допомагають ЗСУ, тому роблять інформаційний вакуум», - сказав Гайдай.

За його словами, у прифронтових населених пунктах у всіх приватних будинках розселяються російські бойовики.

Читайте також: На Луганщині загарбники примусово мобілізуватимуть усіх чоловіків

«Є невеличкі села, в яких проживало кілька десятків людей, то там взагалі всіх жителів виганяють, займають весь населений пункт, закривають доступи до нього блокпостами і намагаються зробити якусь територію без місцевих, аби забезпечити себе уявною безпекою від тих вибухів», - додав Гайдай.

Начальник ОВА зазначив, що ситуація на Луганщині стабільно важка, але контрольована ЗСУ. Так у напрямку Білогорівки сили оборони цілодобово відбивають ворожі атаки, адже російські війська намагаються прорвати лінію оборони і захопити територію населеного пункту. У напрямку Сватово-Кремінна успіх мають ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники вивозять із підприємств на території Луганщини обладнання та прикриваються дітьми у школах та садочках, аби звинувачувати ЗСУ у провокаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-