Генератори від U-LEAD допомагають громадам Сумщини вирішити проблеми енергопостачання

Генератори від U-LEAD допомагають громадам Сумщини вирішити проблеми енергопостачання

Укрінформ
Генератори від Програми "U-LEAD з Європою" допомагають громадам Сумської області вирішувати проблеми з енергопостачанням.

Про це Укрінформу повідомили в U-LEAD.

Понад 200 генераторів та 25 автономних вуличних освітлювачів - таку підтримку отримали 22 територіальні громади з Сумського, Охтирського, Шосткинського та Конотопського районів, які найбільше постраждали від російської агресії.

«Уже навесні було цілком зрозуміло, що одним з найбільших ризиків буде руйнування ворогом енергетичної системи країни та інших соціально-важливих об’єктів інфраструктури. Тому Програма U-LEAD організувала таку важливу допомогу для наших територіальних громад. Ми отримуємо повідомлення, що це обладнання вже зараз допомагає у вирішенні складних питань з освітленням, опаленням та зв’язком», - сказала керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Сумській області Марина Лобова.

Як розповів голова прикордонної Білопільської громади Юрій Зарко, отримані від U-LEAD генератори допомагають налагодити роботу місцевого хоспісу, територіального центру. Використовують генератори й для старостинських округів, для тих територій, де постійні обстріли.

Читайте також: U-LEAD допомагає муніципалітетам країн ЄС знайти партнерів в Україні

«Генераторами забезпечуємо роботу ФАПів, соціальної інфраструктури, пунктів обігріву. А отриманий від U-LEAD навантажувач також допомагає нам у цей важкий час: вантажимо, розвантажуємо гуманітарну допомогу, будівельні матеріали», - зазначив Зарко.

У прикордонній Новослобідській громаді генератори використовуються у "пункті незламності" та на пунктах тимчасового перебування на випадок надзвичайних ситуацій, більшість із яких розміщена в приміщеннях медичних закладів, повідомила голова громади Ольга Гаркавенко.

«Ми отримали технічну допомогу у вигляді генераторів, освітлювача, інструментів від Програми U-LEAD. Наша громада знаходиться під постійними ворожими обстрілами. Завдяки наданій допомозі ми вирішили нагальне питання щодо енергозабезпечення під час сталого знеструмлення території громади. Ми щиро дякуємо за надану допомогу», - зазначила Гаркавенко.

Як повідомлялося, U-LEAD продовжує свою діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації і під час війни. Програма також посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС в рамках ініціативи "Мости довіри", що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів. Окрім того, упродовж квітня-червня 2022 року програма надала 333-ом громадам пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Таким чином, громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території і відновлювальних робіт, освітлювальні прилади. Громади, що прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Громада на Волині розробила програму продовольчої безпеки за підтримки U-LEAD

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-