У Мелітополі загарбники блокують постачання ліків і завозять вчителів з рф - мер

У Мелітополі загарбники блокують постачання ліків і завозять вчителів з рф - мер

Укрінформ
російські загарбники не дають завезти до тимчасово захопленого ними Мелітополя ліки для важких хворих, а до шкіл прибувають вчителі з Дагестану (рф).

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"На минулому тижні ми намагалися передати медикаменти до Мелітополя, але ці медикаменти залишилися в "сірій зоні" - рашисти їх викинули у Василівці. Немає змоги передати навіть медикаменти, призначені для людей з хронічними і орфанними захворюваннями", - зазначив Федоров.

За його інформацією, в аптеках міста є обмежений асортимент ліків, здебільшого вироблених в рф. Вони у кілька разів дорожчі від українських аналогів - наприклад, вітамін С коштує у 16 разів дорожче.

До лікарень загарбники завозять ліки "на камери" пропагандистських телеканалів, а потім забирають ці медикаменти у військові госпіталі.

Щодо навчання у мелітопольських школах мер зазначив, що 12 тис. дітей вчаться за українськими програмами в режимі онлайн. Першого вересня в місті відкрилося 15 шкіл, але до цього часу працювати залишилося 12 - бракує як учнів, так і вчителів, згодних викладати за російськими програмами. Наразі з рф завезли 10 вчителів з Дагестану, але, як наголосив Федоров, минулого разу такі "гастролери" протрималися два тижні.

Читайте також: ЗСУ завдали ударів по трьох важливих об'єктах росіян у Мелітополі – Федоров

Мелітопольський міський голова також поінформував, що російські військові продовжують облаштовувати у підвалах шкіл склади боєприпасів - зокрема, після цих вихідних, коли ЗСУ знищили їхню базу на околиці міста, такий склад влаштували у школі №7.

Як повідомлялося, внаслідок ракетного удару по російській базі у Мелітополі ліквідовано понад 200 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-