У полоні загарбників на Запоріжжі перебувають понад 230 місцевих жителів - глава ОВА

У полоні загарбників на Запоріжжі перебувають понад 230 місцевих жителів - глава ОВА

Укрінформ
У полоні росіян на тимчасово загарбаній території Запорізької області досі перебувають 232 місцеві жителі.

Про це в ефірі FREEDOM сказав начальник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, передає кореспондент Укрінформу.

"232 людини досі в полоні. Це і представники органів влади, і бізнесмени, і керівники підприємств. Мета викрадення різна: пограбувати, змусити співпрацювати", - сказав Старух.

Читайте також: МЗС анонсує запуск кампанії Captured на підтримку полонених українців

Він також прокоментував вибухи, які пролунали у тимчасово загарбаному Мелітополі напередодні на російських військових базах і внаслідок яких загинуло і поранено багато загарбників.

“У Мелітополі просто святкували день народження однієї негідної людини, і дуже голосно святкували. Тож, як зазвичай це буває, сталося самозаймання. Напевно, носять із собою щось не те. Тому сталися вибухи і, відповідно, багато постраждалих, тих, хто неправильно поводився з вогнем і не дотримувався техніки безпеки. Дійсно, постраждала значна частина окупантів, не вистачає місць у лікарнях, їх вивезено до Криму", - сказав Старух.

Читайте також: В Оленівці у полоні перебуває 150 українців — Лубінець

Щодо інформації про нібито загибель "смотрящего" від кадирова, який перебував на об'єкті, де стався вибух, глава ОВА сказав, що це має коментувати військове командування або Сили спеціальних операцій.

Він також зазначив, що деякі “кадировці” вирішили залишити Мелітополь.

Читайте також: ЗСУ ліквідували понад 200 загарбників внаслідок удару по Мелітополю - Федоров

Як повідомлялося, за словами міського голови Мелітополя Івана Федорова, у місті вночі лунали вибухи. Попередньо, поранено та вбито близько 200 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-