У Херсоні централізоване водопостачання відновили вже на 80%

У Херсоні централізоване водопостачання відновили вже на 80%

Укрінформ
У Херсоні централізоване водопостачання відновили на 80%, в області також працюють вже майже 100 базових станцій мобільних операторів, а для відновлення світла на Херсонщині працює 32 бригади.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«У Херсоні централізоване водопостачання відновлено на 80%, процес підключення абонентів триває», - йдеться у повідомленні.

Також начальник ОВА зазначив, що фахівці відновили роботу 7 базових станцій у Херсоні - загалом оператори мобільного зв’язку відновили роботу 93 базових та 3 пересувних станцій на звільненій Херсонщині.

Читайте також: Ворог обстріляв будівлю Херсонського водоканалу та житлові будинки, є загиблий

Для відновлення світла на Херсонщині працює 32 бригади – це 162 робітники та 61 одиниця техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, які живлять Високопілля, Трифонівку, Нововоронцовку, Осокорівку, Чорнобаївку та Херсон. Минулої доби електропостачання відновили для частини споживачів у Херсоні та Чорнобаївці.

У Великій Олександрівці, Високопіллі, Новодмитрівці та Малій Олександрівці продовжують поетапно відновлювати розподіл природного газу, виконувати ремонт пошкоджених ділянок мереж по населених пунктах.

Також тривають роботи з розчищення доріг на Херсонщині. Нині фахівцям вдалося розчистити 293,9 кілометра доріг місцевого значення.

Читайте також: Херсонський хлібзавод не може працювати через постійні обстріли

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 25 гектарів територій, вилучили 67 вибухонебезпечних предметів, знищили – 28. Піротехніки ДСНС обстежили 6 гектарів територій, вилучили та знешкодили – 254 вибухонебезпечних предмети.

Як повідомив Янушевич, до Високопільського, Нововоронцовського та Білозерського центрів первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) від благодійного фонду «Пацієнти України» надійшло медичне обладнання для зберігання імунобіологічних препаратів та електрокардіографи.

Читайте також: російські війська масовано обстріляли Херсонщину – цілили у багатоповерхівки та інфраструктуру

Також в ОВА інформують, що Херсонщина отримала від ЄС 5 потужних дизельних генераторів на 176 кВт. Їх доставили у Бериславську лікарню, обласну клінічну лікарню, міську лікарню Лучанського, дитячу обласну клінічну лікарню та обласну лікарню відновного лікування.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині Міжнародний комітет Червоного Хреста передав два генератори потужністю 10 кВт і 6 кВт. Вони забезпечуватимуть безперебійну роботу обласного бюро судово-медичної експертизи та Музиківської амбулаторії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-