На Миколаївщині вручили підозру місцевій мешканці, яка очолювала окупаційний «відділ ЖКГ»

На Миколаївщині вручили підозру місцевій мешканці, яка очолювала окупаційний «відділ ЖКГ»

Укрінформ
На Миколаївщині вручили підозру мешканці Снігурівського району, яка під час окупації очолювала «відділ житлово-комунального господарства військово-цивільної адміністрації Снігурівського району»

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура у Телеграмі, передає Укрінформ.

«За фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, (ч. 5 ст. 111-1 КК України) вручено підозру місцевій мешканці», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 69-річна жінка під час окупації збройними формуваннями рф території м. Снігурівка та Снігурівського району добровільно погодилася на співпрацю з державою-агресором і на початку серпня обійняла посаду «начальника відділу житлово-комунального господарства військово-цивільної адміністрації Снігурівського району».

Читайте також: У Херсоні затримали колаборанта, який за вказівкою Сальдо вводив у місті «рублеву зону»

За даними правоохоронців, підозрювана здійснювала «облік» місцевого житлового фонду, насамперед його технічний стан і побутові умови, визначала придатність будівель до «розквартирування» представників окупаційних угруповань країни-агресора. Також вона контролювала кошторис видатків на відновлення інфраструктурних споруд, які ворог використовував для базування підрозділів. Серед таких об’єктів були житлові будинки місцевих мешканців, які виїхали на підконтрольну українській владі територію.

За свою роботу жінка отримувала зарплату в рублях.

Читайте також: На Мелітопольщині у список колаборантів внесли 700 людей

Як повідомлялося, у Миколаєві затримано директора одного з комунальних підприємств, який очолював російську агентурну мережу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-