На Луганщині загарбники хочуть вивести з обігу гривню

На Луганщині загарбники хочуть вивести з обігу гривню

Укрінформ
На Луганщині загарбники хочуть вивести з обігу гривню та вести грошові розрахунки винятково в російських рублях.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє в Телеграмі.

«Із 1 січня на окупованих територіях збираються вивести з обігу гривню. Розплатитися в магазинах, оплатити послуги та провести розрахунки ЖКГ можна буде виключно в рублях. Готівку у гривні з 1 січня 2023 року можна буде обміняти у відділеннях банків», - зазначається у повідомленні.

При цьому додається, що так званий "уряд лнр" також встановив тарифи на комунальні послуги у нещодавно захоплених Сєвєродонецьку, Лисичанську та Кремінському районі. Тарифи було уведено "заднім числом".

«До прикладу, у Сєвєродонецьку – з липня. Та добре, якщо людина хоча б покористувалася цими послугами. А так тариф на вивіз сміття встановлений, сміття від початку літа не вивозиться. Сплачувати за те, що один раз на декілька тижнів в одному районі показово вбирають купу сміття, яка утворилася за півроку? Не краще задоволення", – заявили в ОВА.

Читайте також: На захоплених територіях Запоріжжя загарбники штучно знецінюють гривню

За даними обладміністрації, воду подали лише в деяких будинках у вересні-жовтні, однак сплачувати за неї слід із липня усім. Багатьом водопостачання взагалі не відновили, зокрема в Лисичанську. "Та і чим розраховуватися, якщо зарплату видають лише обраним? Люди ще нічого не встигли зрозуміти, як уже винні росії", – підкреслили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, 28-30 листопада до лікарень у тимчасово захоплених населених пунктах Донецької та Луганської областей були доправлені близько 70 поранених і понад 230 загиблих російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-