На Київщині тривають екстрені вимкнення електроенергії - ОВА

На Київщині тривають екстрені вимкнення електроенергії - ОВА

Укрінформ
У Київській області тривають екстрені вимкнення електроенергії, перенавантаження енергосистеми призводить до нових аварійних вимкнень.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба у написав у Телеграмі.

“За розпорядженням “Укренерго” на Київщині тривають екстрені вимкнення. Складна ситуація зі світлом — це наслідки атак рф по енергетичній інфраструктурі країни. Через них пропускна здатність електромереж зменшилася. Перенавантаження енергосистеми призводить до нових аварійних вимкнень”, - написав Кулеба.

Також очільник Київської ОВА оприлюднив інфографіку на якій зображено, скільки електроенергії споживають побутові прилади. Він зауважив, якщо вмикати два і більше одночасно — це може призвести до фізичних пошкоджень мереж та необхідності їхнього ремонту.

“Тому маємо взяти за звичку правило — користуймося приладами по черзі. При вимкненні електроенергії — від'єднуймо їх та не вмикаймо відразу після появи світла. Цінуймо роботу наших електриків”, - закликав очільник Київщини.

Читайте також: Кличко заявляє, що повної евакуації з Києва не буде

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада російські війська завдали по Україні чергового масованого удару. Унаслідок ворожої атаки пошкоджень зазнали об'єкти енергетичної інфраструктури, відбулося тимчасове знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових і гідроелектростанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-