Кличко заявляє, що повної евакуації з Києва не буде

Кличко заявляє, що повної евакуації з Києва не буде

Укрінформ
Повної евакуації у столиці не буде, можливий тимчасовий переїзд окремих категорій населення у передмістя.

Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко в інтерв’ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

“Було б великою помилкою, якби ми не готувалися до різних сценаріїв. Якщо рік тому хтось у цей же час у грудні почав би розказувати, що буде відбуватися у майбутньому – про вбивства людей, про війну, про зґвалтування, про геноцид – його б не назвали здоровою людиною. Але на сьогодні, на жаль, це страшна, сувора реальність. Ми не хочемо нікого тримати у теплій ванні, але й лякати не хочемо”, - сказав Кличко.

Він наголосив, що влада Києва робить все для того, щоб не відбулося повного блекауту, повного відключення. Водночас міська влада готується до різних сценаріїв.

Читайте також: Київ життєво потребує генераторів, автобусів та карет швидкої допомоги — мер

“Ми робимо все, аби кожна людина у місті зрозуміла, що ми про неї турбуємось, і жодну людину в біді не залишимо. Ще раз повторюсь: ми повинні бути готовими до різних сценаріїв, в тому числі й до поганих. На цей випадок у кожного з нас є алгоритм дій навіть у випадку евакуації. Я не виключаю найгірший сценарій. Повної евакуації не буде – можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя, туди, де можуть бути сервіси”, - зауважив Київський міський голова.

Кличко підкреслив, що про переселення в інші регіони або вивезення киян за кордон не йдеться.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві працюють понад 430 пунктів обігріву, на випадок надзвичайної ситуації столична влада готує ще 100 таких пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-