росіяни зруйнували на Харківщині майже 70 агропідприємств – ОВА

росіяни зруйнували на Харківщині майже 70 агропідприємств – ОВА

Укрінформ
У Харківській області від початку повномасштабного вторгнення російські загарбники обстрілами зруйнували 68 сільськогосподарських підприємств.

Про це повідомив Укрінформу заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов, який курує агропромислову сферу.

«Через підступні дії російських загарбників зі знищення сільськогосподарської інфраструктури аграрії Харківщини зазнали збитків на мільярди гривень. Обстрілами зруйновані 68 підприємств (із більш як тисячі) – і це дуже вагома цифра», - зазначив Іванов.

За його даними, знищено 340 одиниць різної техніки. В адміністрації зауважили, що від війни постраждали й ті підприємства, які перебували поза зоною бойових дій чи окупації: вони залишилися без оборотних коштів.

Через обставини, спричинені війною, збитки аграріїв на вирощуванні різних культур сягають 200-250 доларів із гектара. Навесні та влітку для сотень фермерів гостро стояло питання, чи взагалі вести далі діяльність.

Читайте також: На Харківщині попри воєнні дії зібрали 1,5 мільйона тонн зернових та зернобобових - ОВА

«Мало того, що ворог цілеспрямовано бив по аграріях, що робило роботи в полях небезпечними для життя, через блокування окупантами експорту невигідно було навіть збирати уже вирощений врожай. А це ж означає порушення виробничого циклу, втрату працівників. Варто зазначити, що більшість усе ж таки, хоч і в мінус, але змогли вийти в поля. Припинили діяльність менше десятка доволі великих підприємств, решта продовжують триматися на плаву», - наголосив Іванов.

Як повідомлялося, фахівці оцінюють сукупні втрати агросектору України від російського вторгнення майже у $41 мільярд.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-