Ізюм відібрав звання «Почесний громадянин» у колишнього митрополита Єлисея, який підтримав рф

Ізюм відібрав звання «Почесний громадянин» у колишнього митрополита Єлисея, який підтримав рф

Укрінформ
Композитора Ігоря Демаріна, який мешкає в рф, та тепер уже колишнього митрополита Ізюмського та Куп’янського Єлисея УПЦ (МП), який благословляв загарбників, позбавили звання «Почесний громадянин міста Ізюм».

Про це повідомив у Фейсбуці заступник начальника Ізюмської міської військової адміністрації Володимир Мацокін, передає Укрінформ.

«Ну, все. Мінус дві нікчемні постаті, що ганьбили наше місто. Повітря стало чистішим», - написав Мацокін.

Він опублікував відповідне розпорядження начальника Ізюмської військової адміністрації Валерія Марченка.

Читайте також: Ліквідація УПЦ МП можлива лише у двох випадках - релігієзнавиця

Як повідомлялося, митрополита Ізюмського та Куп'янського Єлисея бачили на заходах загарбників після окупації Ізюма та Куп'янська. Він брав участь у зустрічах окупаційної "влади". У червні 2022 року на відео російських пропагандистів Єлисей заявив, що виступає проти рішення УПЦ МП про незгоду з патріархом Кирилом і незалежність від москви. Після деокупації більшої частини території Харківської області у вересні Єлисея помітили на території держави-агресора. 30 вересня стало відомо, що УПЦ відсторонила митрополита Єлисея від посади. 23 листопада Синод Української православної церкви (МП) звільнив митрополита з формулюванням: «звільнений від керування Ізюмською єпархією та почислений на спокій».

Ігор Демарін (1959, м. Ізюм Харківської області) — композитор, автор пісень. Під час військової служби працював у ансамблі пісні й танцю Чорноморського флоту в Севастополі. Згодом закінчив Київську консерваторію. У 1988 році отримав гран-прі всесоюзного конкурсу країн соціалістичної співдружності в Ялті «Кримські зорі». У 1991 році переїхав до Москви.

Читайте також: Митрополит УПЦ МП, якого підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі, потрапив до лікарні

Разом із поетом-драматургом Юрієм Рибчинським створив рок-оперу «Парфумер» (прем'єра у 2007 році) за мотивами роману Патріка Зюскінда.

Раніше міська влада Ізюма наголошувала, що Демарін ніяк не висловився щодо повномасштабного вторгнення рф в Україну та, зокрема, щодо руйнування росіянами його рідного міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-