У Бахмуті під вогнем залишаються понад 300 дітей, поліція наполягає на евакуації

У Бахмуті під вогнем залишаються понад 300 дітей, поліція наполягає на евакуації

Фото, відео
Укрінформ
У місті Бахмут Донецької області під російськими обстрілами залишаються понад 300 дітей, правоохоронці закликають батьків погодитися на евакуацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

“Ворог не полишає спроб захопити Бахмут. Тільки за останній тиждень окупанти здійснили щонайменше 14 масованих ударів по житловому сектору. Дві людини загинули одразу, 11 дістали поранення різного ступеня тяжкості”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у місті та передмістях наразі проживають близько 15 тисяч людей, з них 306 – діти. Загалом у Бахмутському районі залишаються понад дві тисячі дітей (більшість - у Торецькій громаді). Вони перебувають у нелюдських умовах, не мають доступу до медичних послуг і не навчаються.

Евакуацією з Бахмута займаються поліція, військова адміністрація та волонтери, проте охочих виїхати небагато.

“Переконливо звертаюся до батьків: урятуйте ваших дітей. Згідно із законом, дорослі зобов’язані забезпечити дітям безпеку та належні умови життя. Якщо ви вирішили залишатися під вогнем, то дитина має бути евакуйована в супроводі одного з батьків або довіреної особи. Поліцейські організують виїзд, а влада – надасть безплатне житло, забезпечить соціальну допомогу”, - зазначив начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко.

Читайте також: росіяни не припиняють спроб зайти в Бахмут попри величезні втрати – Кириленко

Аби подати заявку на евакуацію, можна звернутися на номер 050-473-30-55 або до будь-якого поліцейського, іншого представника влади, зрештою, передати через знайомих.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 24 листопада внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації в Україні загинули 440 дітей та понад 847 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-