росіяни не припиняють спроб зайти в Бахмут попри величезні втрати – Кириленко

росіяни не припиняють спроб зайти в Бахмут попри величезні втрати – Кириленко

Укрінформ
На Донеччині російські загарбники намагаються зайти в Бахмут або обійти це місто, зазнають величезних втрат, але спроб не припиняють.

Про це начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу в Медіацентрі "Україна — Укрінформ".

"Найгарячішим лишається Бахмутський, Авдіївський, Новопавлівський напрямки. На Бахмутському напрямку ворог не припиняє спроб прорвати оборону Збройних сил України або зайти в місто, або обійти його. Це для того, щоб надалі розвивати свій наступ. Ворог, дійсно, перекидає значні сили на вказані напрямки, розподіляє їх, щоб, потерпаючи фіаско на інших напрямках, хоч десь здобути успіх. Тому він має величезні втрати, але своїх спроб не припиняє», – сказав очільник області.

За його словами, так само, не маючи успіху і відходячи на попередні позиції, ворог фактично знищує прифронтові населенні пункти.

"Вся лінія фронту від півдня до півночі – Мар’їнка, Красногорівка, Вугледарський напрямок, Авдіївка, Торецьк, Бахмут, Соледар, частково Сіверська громада – потрапляють під постійні обстріли. І руйнація інфраструктури у регіоні дуже велика. Якщо брати місто Бахмут, то вже понад 60% там можна констатувати зруйновану інфраструктуру міста», – заявив Кириленко.

Читайте також: На Бахмутському напрямку прикордонники знищили ворожий безпілотник

Він вкотре підкреслив, що ворог нищить без розбору все те, що не стосується військових об’єктів, і обстрілює всю лінію фронту повністю від оборонних споруд до безпосередньо інфраструктури міста.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами військ рф, у регіоні проблеми з електро-, тепло-, водопостачанням.

Читайте також: Незначне просування рф на Донеччині не дає підстав говорити про обвал лінії фронту – Рахманін

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхали понад 1,2 млн. До зими в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-