Незначне просування рф на Донеччині не дає підстав говорити про обвал лінії фронту – Рахманін

Незначне просування рф на Донеччині не дає підстав говорити про обвал лінії фронту – Рахманін

Укрінформ
На Донецькому напрямку, особливо в районах Бахмута та Солодера, війська російської федерації повільно просуваються завдяки тому, що зберігають певну перевагу у вогневих засобах, але це не дає підстав говорити про обвал лінії фронту.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін (парламентська фракція "Голос") заявив в інтерв’ю Укрінформу.

"Що стосується Донецького напрямку, на ньому ситуація складніша, особливо в районах Бахмута, Соледара. Там війська рф не просуваються з великою швидкістю, але намагаються тиснути.

За його словами, це один із небагатьох напрямків, де у росіян все ще залишається певна перевага у вогневих засобах. "Наскільки мені відомо, на інших напрямках ми здобули паритет, а на деяких ділянках навіть перевагу за рахунок більш ефективного використання нового, сучасного озброєння. Однак на Донецькому напрямку ворог зосередив велику кількість вогневих засобів. Таким чином йому вдається створити високу щільність вогню, яка дозволяє штурмовій піхоті просуватися", – додав Рахманін.

Член оборонного парламентського комітету зазначив, що ворожі війська просуваються дуже повільно і з величезними втратами.

У цьому контексті він підкреслив, що суттєвих змін на Донецькому напрямку немає, та наголосив, що незначне просування з боку ворога не дає підстав говорити про обвал лінії фронту.

Читайте також: УКРАЇНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ЗАЙШЛИ У ХЕРСОН - ГУР

Як повідомлялося, речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що російська федерація прагне захопити Бахмут та Соледар Донецької області, аби досягнути якихось "успіхів" на фронті після низки поразок. За його словами, таким чином окупанти могли б заявити про так зване "звільнення" Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-