Обстріл пологового і загибель дитини: у мерії Вільнянська розповіли подробиці трагедії

Обстріл пологового і загибель дитини: у мерії Вільнянська розповіли подробиці трагедії

Фото
Укрінформ
Ворог випустив дві ракети по Вільнянській районній лікарні вночі, близько 2-ї години. У зруйнованому пологовому відділенні загинула дитина, якій було лише 2 дні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"О 2 годині 3 хвилині я отримала дзвінок від завідуючої пологового відділення, їй подзвонила медична сестра і повідомила про те, що їх завадило і вони не можуть вибратися", - розповіла міська голова Вільнянська Наталя Мусієнко.

За її словами, частина будівлі лікарні зруйнована, під завалами залишилось і нове медичне обладнання, вартістю 2 млн грн.

Загарбники обстріляли пологове відділення на Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Мусієнко повідомила, що під час влучання ракети в пологовому відділенні знаходилася породілля разом з новонародженим сином.

Читайте також: Держава-терорист воює проти цивільних — Зеленський про обстріли у Вільнянську та Куп’янську

"Мати кинулась шукати дитину одразу після "прильоту" і не могла знайти. Але співробітники ДСНС, які прибули на місце, знайшли її. Дитину відкинуло з ліжка на підлогу. На жаль, дитина була вже мертва", - сказала Мусієнко.

Породілля - з Новомиколаївки, відомо, що хлопчика назвали Кирюшею, йому було лише 2 дні. Лікарі зазначають, що жінку з дитиною мали виписувати сьогодні-завтра, але зараз думають, що робити, бо всі документи на дитину та жінку залишились під завалами.

Це була четверта дитина у родині, яку дуже чекали. Наразі з жінкою працюють психологи.

Головний лікар медичного закладу, у свою чергу, повідомив, що наразі першочергове завдання - відновити теплопостачання.

"Зробимо тепло, а потім будемо думати, як оптимізувати її. Вагітні будуть народжувати у пологовому будинку в Запоріжжі, що кілометрів за 20 від нас", - поінформував головний лікар КНП "Вільнянської багатопрофільної лікарні" Олег Іващенко.

Читайте також: Загарбники обстріляли пологове відділення на Запоріжжі: загинуло немовля

В лікарні на момент ворожого удару пацієнтів було небагато. Зараз залишилось троє в терапевтичному відділені, двоє - хірургічному. Пацієнтів з реанімації відправили у Запоріжжя.

Наразі тривають аварійно-рятувальні роботи, розбираються конструкції зруйнованих будівель. Задіяно 14 одиниць техніки ДСНС, 67 чоловік особового складу.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-