Фракція ОПЗЖ Миколаївської міськради де-юре досі існує, попри заборону цієї партії

Фракція ОПЗЖ Миколаївської міськради де-юре досі існує, попри заборону цієї партії

Укрінформ
Жоден депутат Миколаївської міської ради від фракції партії ОПЗЖ добровільно не вийшов з фракції і формально вона досі існує в міськраді.

Про це йшлося під час онлай-сесії Миколаївської міської ради 22 листопада, передає Укрінформ.

«Вже протягом п'яти місяців після заборони судом партії ОПЗЖ, ця фракції продовжує існувати у Миколаївській міській раді. У нас вже тривалий час іде війна, гинуть кращі хлопці, діти. А фракція ОПЗЖ чомусь продовжує роботу. Ніхто із депутатів з цієї фракції не вийшов, не заявив публічно про свою позицію та не пішов воювати», - сказав депутат Євгеній Павлович.

За його словами, рішення про розпуск фракції може прийняти лише сама фракція. Або ж потрібно вносити зміни в регламент, щоб сесія розпустила цю фракцію. Нічого цього зроблено не було, тому він закликав колег виконати рішення суду.

Його підтримали й інші колеги.

Читайте також: Глава Херсонської ОВА спростував інформацію про призначення радником депутата від ОПЗЖ

За словами секретаря Миколаївської міськради Дмитра Фалька, до апарату ради дійсно не надходило заяв від членів фракції ОПЗЖ про вихід. При цьому, на його думку, якщо відповідно до рішення суду діяльність цієї партії заборонена, то і фракції цієї партії не існує.

Разом з тим депутати зажадали від юридичного департаменту та апарату підготувати роз’яснення з даного приводу. А саме: що потрібно зробити, щоб юридично припинити існування фракції. Тому до цього питання ще повернуться.

Як повідомлялося, 15 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» (ОПЗЖ) і, таким чином, остаточно заборонив її діяльність в Україні.

Фото: Миколаївська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-