У Львові рятують 10-річного хлопчика з раком мозку, якого відмовилися оперувати за кордоном

У Львові рятують 10-річного хлопчика з раком мозку, якого відмовилися оперувати за кордоном

Фото
Укрінформ
У Львові прооперували 10-річного Микиту із Харкова, в якого діагностували рак мозку - за п’ять років дитині видалили уже п’ять пухлин.

Про це повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

Як зазначається, 10-річний Микита з Харкова половину свого життя бореться анапластичною епендимомою - це агресивне злоякісне новоутворення, яке швидко росте, мігрує та щоразу з’являється у різних місцях.

"Вперше хвороба проявилася у садочку. 5 надскладних операцій на мозку, 16 блоків агресивної хіміотерапії, але три місяці тому хвороба повернулася. Сталося це у Німеччині, куди родина переїхала, тікаючи від обстрілів у рідному Харкові", - повідомили в медзакладі.

Лікарі за кордоном визнали неоперабельною пухлину, розташовану біля стовбура головного мозку із ділянками та центрами, відповідальними за життєвоважливі функції дихання, серцебиття та ковтання. Дістатися до утворення дуже важко. Крім того, оперувати ризиковано ще й тому, що анатомія головного мозку після стількох операцій сильно змінена.

Проте керівник Центру нейрохірургії Лікарні Святого Миколая Михайло Ловга, який раніше уже оперував хлопчика, погодився на проведення хірургічного втручання.

Перед командою нейрохірургів стояло надважке завдання: прибрати пухлину, не зачепивши ділянки, які відповідають за дихання, серцебиття та ковтання. І вони успішно впоралися.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 14-річного хлопця з Лимана, пораненого внаслідок ракетного удару

Зараз Микита продовжує курс хімієтерапії.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відкрили Національний реабілітаційний центр «Незламні». За рік тут робитимуть 10 тисяч операцій та зможуть допомогти понад 50 тисячам українців, які постраждали від війни.

Фото: пресслужба Першого ТМО Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-