Львівські лікарі врятували 14-річного хлопця з Лимана, пораненого внаслідок ракетного удару

Львівські лікарі врятували 14-річного хлопця з Лимана, пораненого внаслідок ракетного удару

Фото
Укрінформ
Львівські лікарі врятували 14-річного Влада з Лимана, який зазнав тяжких поранень унаслідок ракетного удару. Хлопець, якому численні уламки пошкодили живіт і хребет, найближчим часом він вирушить на лікування до Норвегії.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

Влад із мамою з початком повномасштабного вторгнення переїхали з Лимана до бабусі в селище Зарічне, що на Донеччині. 8 жовтня ракета влучила у їхній дім, де на момент вибуху перебував хлопець.

Українські військові витягнули дитину з-під завалів та відразу доправили у лікарню міста Озерного. Далі Влада перевезли у Краматорськ та Дніпро. Хлопець дістав осколкові поранення тонкого та товстого кишківника, ускладнені кровотечею, а також хребта. Метал проник аж до крижової кістки, пошкодивши нервові корінці, і через це дитина поки що не може поворухнути ногами.

У Дніпрі Владу видалили частину ураженого кишківника. Невелику ділянку, яка вціліла, вивели назовні. Також хлопчику провели хірургічні обробки ран в ділянці хребта – у ньому ще залишились уламки.

Читайте також: Британський документаліст у львівській лікарні знімає українців, які постраждали від війни

У дитячій лікарні Святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова медики стабілізували стан хлопця та підготували його до подальшої евакуації у Норвегію. На нього чекає низка важких реконструктивних втручань для закриття стом та відновлення прохідності кишківника, вилучення уламків снаряда зі спинного мозку та черевної порожнини. А далі буде тривала - щонайменше пів року - реабілітація.

Як повідомлялося, цього тижня вдалося евакуювати та доправити на спеціалізоване лікування 22 пацієнтів з України, яких прийняли у медзакладах Німеччини, Нідерландів, Данії та Норвегії.

Фото: city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-