У Херсоні залишилися до 80 тисяч жителів - Хлань

У Херсоні залишилися до 80 тисяч жителів - Хлань

Укрінформ
Депутат Херсонської облради Сергій Хлань радить жителям обласного центру евакуюватися: наразі є містяни, які виїжджають, є ті, які повертаються, і ті, хто, переживши окупацію, категорично відмовляються від добровільної евакуації.

Як передає Укрінформ, про це Сергій Хлань сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Порада для людей: за можливості виїхати з Херсона, евакуюватися. І з огляду безпекових питань, і з огляду побутових питань. Але є значна частина херсонців, і їх набагато більше, які категорично відмовляються виїжджати зі своїх домівок… Вони кажуть: ми тут пережили окупантів, тому зараз ми переживемо всі труднощі. З огляду на те, що більша кількість людей не має бажання виїжджати з міста Херсон, ми маємо зробити абсолютно все для того, щоб забезпечити побут цих людей», - сказав Хлань.

За його словами, наразі в Херсоні кількість населення тримається на рівні 80 тисяч чоловік – є ті, хто вирішив зараз виїхати з огляду на надто складні побутові умови, але й ті, які повертаються у місто.

Також Хлань розповів, що з кожним днем місто повертається до життя, наскільки це можливо. Але досі ще немає електропостачання, відповідно водопостачання та теплопостачання. За допомогою міжнародних благодійних організацій, регіонів України у Херсон надходить гуманітарна допомога, в тому числі генератори для того, щоб локально можна було забезпечити електропостачання, автомобілі швидкої допомоги, спецтехніка, триває відновлення мобільного зв’язку. Анонсовані автобусні рейси в Одесу.

Читайте також: Хаотичний обстріл Херсона є помстою людям, які чекали на ЗСУ - депутат облради

Місто потрохи оговтується від того, що окупант фактично знищив усю критичну інфраструктуру, грабував все, що належить громаді, підкреслив Хлань.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Українські сили оборони повернули під контроль над Херсоном. Місто було захоплене росіянами на початку березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-