Мешканці деокупованих територій Півдня зможуть повернутися додому після розмінування - Верещук

Мешканці деокупованих територій Півдня зможуть повернутися додому після розмінування - Верещук

Укрінформ
Мешканці деокупованих територій Півдня України зможуть повернутися додому лише після того, як це дозволять працівники ДСНС, які зараз проводять розмінування.

Про це на брифінгу у Миколаєві заявила віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

«Мешканці деокупованих територій Півдня України зможуть повернутися у свої домівки лише після дозволу працівників ДСНС, які займаються розмінуванням територій. Бо зараз, на жаль, маємо випадки, коли цивільні підривалися на мінах, і це може продовжуватися», - сказала урядовець.

Читайте також: Витрати щодо евакуації з деокупованих територій Півдня держава бере на себе - Верещук

Вона також закликала всіх, хто евакуювався, перечекати зиму на безпечній території ще й тому, що в багатьох містах і селах ще немає електропостачання, води та газу.

«Якщо ж у когось зовсім безвихідне становище, то вирішувати цю проблему треба через ОВА, бо зараз там (на деокупованій території - ред.) тривають стабілізаційні, фільтраційні заходи, і це треба враховувати», - зазначила віцепрем’єр-міністр.

Читайте також: Евакуйованих українців розмістять у санаторіях коштом бюджету - рішення уряду

Своєю чергою начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім зауважив, що загарбники залишили дуже багато пасток та мін у домівках на визволених територіях. За його даними, лише за тиждень у деокупованій Снігурівці підірвалося на міні двоє людей. Тому місцевих мешканців пускатимуть лише після того, як сапери перевірять усі потенційно небезпечні місця.

Як повідомлялося, На Миколаївщині під час розмінування деокупованих територій підірвався сапер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-