На Одещині цілодобово тривають роботи зі збалансування енергосистеми - ОВА

На Одещині цілодобово тривають роботи зі збалансування енергосистеми - ОВА

Укрінформ
На Одещині цілодобово тривають роботи зі збалансування системи енергетичної інфраструктури, всі лікарні працюють у штатному режимі й забезпечені всім необхідним.

Про це повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Увесь вечір, цієї ночі та всі ці дні в Одесі відбуваються стабілізаційні заходи щодо збалансування енергетичної системи. Вкотре хочу нагадати, що Одещина є в єдиній державній енергосистемі, і масовані ракетні удари російських терористів, що завдали величезної шкоди інфраструктурі, вони і стали причиною того, що відбувається в енергетичній сфері", - сказав він.

Речник ОВА зауважив, що всі повідомлення, які надійшли через чат-бот щодо тривалих відключень електроенергії в області, передано до енергопостачальної компанії - "Одеських електромереж". І фахівці-енергетики пообіцяли відреагувати і вже найближчим часом, протягом дня, дати світло в ті будинки, де немає електрики вже кілька діб.

Читайте також: Майже половина енергосистеми України виведена з ладу внаслідок ракетних ударів рф – Шмигаль

При цьому Братчук запевнив, що Одеській ОВА вдалося відреагувати на нештатні ситуації: "У нас лікарні працюють у штатному режимі, вони всі забезпечені, і треба за це ще раз подякувати нашим енергетикам і фахівцям".

За даними ОВА, ніч в Одесі та Одеській області минула без обстрілів, хоча ймовірність ракетних ударів залишається дуже високою. У Чорному морі ворог тримає до семи кораблів та катерів, серед них - і підводний човен, що несе на борту чотири крилаті ракети морського базування типу "Калібр". Тому в ОВА закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Братчук також розповів, що в області триває контрдиверсійна робота.

Читайте також: Експерт спрогнозував скільки може тривати вихід із можливого блекауту

Як повідомляв Укрінформ, зенітники Повітряного командування "Південь" 17 листопада збили над Одещиною дві російські керовані авіаракети Х-59.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-