На Тернопільщині виявили поховання скіфської доби

На Тернопільщині виявили поховання скіфської доби

Фото
Укрінформ
На території Шумської громади на Тернопільщині археологи виявили поховання скіфської доби.

Про це у Фейсбуці повідомив Тернопільський обласний центр охорони пам’яток культурної спадщини, передає Укрінформ.

"Тернопільським обласним центром охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини проведені термінові охоронні розкопки на земельній ділянці у селі Угорськ, що належить до Шумської громади Тернопільської області. Після проведених робіт під керівництвом Марини Ягодинської (директорки Центру, археолога, к.і.н.) було виявлено, що останки похованої особи розміщувалися в умовній кам’яній "скрині", швидше за все, у випростаному положенні . Дослідниця відносить знахідку до могилянської групи скіфського часу (VІІ-VІ ст. до н.е.)", - йдеться у повідомленні.

На Тернопільщині виявили поховання скіфської доби / Фото: Тернопільський обл. центр охорони пам'яток культурної спадщини

Зазначається, що більша частина поховання була зруйнована. Воно було виявленне на городі місцевої жительки, яка й поінформувала археологів про знахідку.

Читайте також: На Прикарпатті виявили знахідки, що можуть свідчити про найдавніші поселення землеробів

Виявлені останки ексгумовані та будуть в подальшому ретельніше досліджені.

Відзначається, що це не перша археологічна знахідка на Тернопільщині виявлена випадково. Так, торікнбуло відкрите цінне скринькове поховання, яке залишалося недоторканим близько 5 тис. років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-