У Житомирі суд заборонив працювати в університеті викладачеві, який підтримував рф

У Житомирі суд заборонив працювати в університеті викладачеві, який підтримував рф

Укрінформ
У Житомирі суд заборонив працювати в університеті викладачеві, який публічно підтримував російську агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Житомирська обласна прокуратура.

«За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури викладача місцевого навчального закладу визнано винним у підтриманні рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу, колабораціонізм). Суд призначив покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави, місцевого самоврядування, а також посади в державних і комунальних установах, пов’язані зі здійсненням навчальної та викладацької діяльності строком на 10 років», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Житомирі поки не працюватимуть електротранспорт та промислові підприємства

За інформацією прокуратури, у центрі міста викладач після зборів громадської організації публічно закликав до підтримки рішень та дій держави-агресора. Він переконував, що росіяни «наш братський народ, і влада росії робить все, аби допомогти Україні позбутися неонацистських формувань та поновити відносини між нашими країнами».

Окрім того, засуджений зневажливо висловлювався про Революцію Гідності, називаючи події 2014 року «переворотом». Чоловік також закликав житомирян «підтримати денацифікацію України».

Як повідомляв Укрінформ, із початку війни СБУ викрила понад 700 колаборантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-