Жителі Херсонщини зможуть евакуюватись у три західні області

Жителі Херсонщини зможуть евакуюватись у три західні області

Укрінформ
Мешканці Херсонщини, які матимуть бажання евакуюватися, можуть виїхати у Хмельницьку, Закарпатську та Івано-Франківську області.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні у нас уже звільнено 226 населених пунктів, ... і це 33% Херсонської області. Там проживає, за нашими підрахунками, щонайменше 135 тисяч людей, сере яких майже 100 тисяч - це місто Херсон. Людей залишилось багато. Очевидно, що хтось захоче евакуюватися, особливо маломобільні, люди похилого віку, жінки з дітками. Ми маємо таку можливість, буде два евакуаційні напрямки», - повідомила Верещук.

Зокрема, за її словами, передбачається евакуація з Херсона через Миколаїв, а також через Кривий Ріг у Хмельницьку, Закарпатську та Івано-Франківську області.

«Ми готові надати транспорт, готові допомогти з розселенням, але ця евакуація не буде обов’язковою, лише за бажанням самих людей», - наголосила урядовець.

Щодо ймовірності запровадження обов’язкової евакуації, вона зауважила, що це залежатиме від рішення Херсонської ОВА, яка може звернутися до уряду з відповідним листом.

Крім того, Верещук повідомила, що громадяни, які поїдуть в евакуацію, зможуть отримати виплати від держави та міжнародних організацій.

«Тим, хто буде евакуюватись на евакопоїздах, які ми зараз назвали.., ми говоримо про 2 і 3 тисячі, які люди отримають відразу по прибуттю до місця призначення. Допомогу вони отримуватимуть і від наших міжнародних партнерів. Ми теж маємо домовленості, що люди як ВПО отримають допомогу, коли будуть евакуйовані – 2000- 2200 грн, там є градація залежно від міжнародної програми», - пояснила Верещук.

Вона додала, що люди, які пережили окупацію, на місцях також отримають одноразову виплату через відділення Укрпошти.

Читайте також: У Херсоні розгорнули перші базові станції мобільного зв'язку

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала жителів Херсонської та Харківської областей виїжджати до безпечніших регіонів у зв'язку з імовірними обстрілами визволених територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-