У Херсоні розгорнули перші базові станції мобільного зв'язку

У Херсоні розгорнули перші базові станції мобільного зв'язку

Фото
Укрінформ
Мобільні оператори Київстар та Vodafone запустили у звільненому від російських загарбників Херсоні перші базові станції, які працюють за допомогою генераторів та терміналів Starlink.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міністерства цифрової трансформації у Телеграмі.

«Зараз у незламному Херсоні немає світла, проте мобільним операторам Київстар та Vodafone вдалося розгорнути перші базові станції. Здебільшого вони працюють на генераторах та терміналах Starlink від Мінцифри», - йдеться в повідомленні.

У Херсоні налагоджують мобільний зв'язок / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

У міністерстві уточнили, що відновлювати зв’язок на деокупованих територіях непросто, адже російські загарбники місяцями зруйнували та замінували телеком-інфраструктуру Херсона.

Читайте також: На звільненій Херсонщині цього тижня почнуть виплачувати пенсії та допомоги - Верещук

«Зараз Старлінки та генератори, далі — відновлення оптичного кабелю. Команда робить усе можливе, щоб кожен українець у будь-який момент міг зв’язатися з близькими», - додали в Мінцифри.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України. Вже на наступний день в області розпочали роботу голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-