Зеленський провів нараду щодо стабілізаційних заходів на звільненій Херсонщині

Зеленський провів нараду щодо стабілізаційних заходів на звільненій Херсонщині

Фото
Укрінформ
У межах робочої поїздки до Херсонської та Миколаївської областей Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо стабілізаційних заходів на звільненій від російських загарбників території Херсонщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Глави держави.

Президент заслухав доповідь командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Херсон», бригадного генерала Олександра Тарнавського про ситуацію в регіоні.

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич поінформував главу держави про стан об'єктів критичної інфраструктури та систем життєзабезпечення міста.

Зазначається, що в Херсоні зараз проживає 70-80 тисяч осіб. У місті складна ситуація з електропостачанням і зв'язком.

«Усе повернеться. Так, на жаль, окупанти, які нищать усе на своєму шляху, зруйнували всю мережу електропостачання. Але наші служби працюють і все повернеться», – наголосив Президент.

За його словами, у місті поступово з'являтимуться пункти допомоги жителям, як це було на Харківщині.

Зі свого боку Янушевич зазначив, що за дорученням глави держави здійснюються заходи з відновлення зруйнованих ліній електропередачі, що йдуть на Херсонщину.

«Ми цілодобово опрацьовуємо це питання разом з «Укренерго». Одразу за вибухотехніками йдуть наші електромонтери. І ми сподіваємося, що найближчим часом постачання електроенергії буде відновлене», – додав він.

Читайте також: Відновлення електропостачання на Херсонщині триває цілодобово, зруйновані всі лінії - ОП

Учасники наради обговорили надання допомоги сусідніми областями, зокрема Миколаївською та Дніпропетровською, у налагодженні логістики та поверненні нормального життя на звільнені території Херсонщини.

У Миколаєві Зеленський також відвідав гуманітарний штаб, що діє при ОВА і з перших днів повномасштабної російської агресії надає допомогу людям, які її потребують.

Так, за дев’ять місяців серед громад регіону було розподілено понад 4 млн тонн гуманітарної допомоги. Населенню регулярно постачають продуктові та непродуктові набори, теплий одяг, медикаменти й будівельні матеріали для ремонту постраждалих від обстрілів будинків.

Гуманітарний штаб уже відправив допомогу й нещодавно звільненому від російських військ Херсону. Це зокрема понад 25 тонн продуктових наборів, 26 палет продуктів харчування, 3 тонни засобів гігієни. Також від Миколаївщини у Херсон було передано машину швидкої медичної допомоги, понад 6 тонн медикаментів, включно з інсуліном та іншими надважливими ліками, а також медзасоби, які були закуплені для Херсонщини та зберігалися в Миколаєві до звільнення області.

Читайте також: Зеленський вручив ордени воїнам, які звільняли Херсонщину

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у понеділок відвідав звільнений від російських загарбників Херсон.

11 листопада Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

12 листопада в Офісі Президента повідомили, що в Херсоні та області вже розпочали роботу голова обласної військової адміністрації Янушевич, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Херсон був захоплений росіянами 2 березня, а звільнений українською армією 11 листопада.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-