Обстрілів Миколаєва поменшало, але повертатися у місто ще небезпечно - мер

Обстрілів Миколаєва поменшало, але повертатися у місто ще небезпечно - мер

Укрінформ
Останнім часом, особливо зі звільненням Херсону від російських загарбників, обстрілів Миколаєва поменшало, але повертатися в місто ще небезпечно.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна (Львів) наголосив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, повідомляє кореспондент агентства.

"Миколаїв обстрілювався дуже активно весь час війни, останні два тижні ці обстріли зменшилися. Востаннє нас обстрілювали три дні тому: ви знаєте цей випадок, у п'ятиповерховій будівлі обвалилися всі поверхи, загинуло сім людей... З того часу ми чуємо вибухи на околицях міста, але в самому місті вибухів немає", - зазначив Сєнкевич.

Він нагадав, що росіяни обстрілювали Миколаїв з-під Херсону, з ракетних комплексів С-300. Наразі, очевидно, ці комплекси перекинули на лівий берег Дніпра.

Читайте також: Воду до Миколаєва повернуть після розмінування та ремонту водогону

"Тому зараз у нас тихо. Не думаю, що так буде завжди, але, сподіваюся, (це триватиме. - ред.) якнайдовше", - сказав мер.

Утім, він продовжує відраджувати миколаївців, які виїхали з міста, від повернення: по-перше, через відсутність водопостачання, по-друге, через небезпеку відновлення обстрілів.

Місто, за його словами, наразі не відбудовує зруйновані російськими снарядами об'єкти, оскільки таке витрачання коштів нелогічне з огляду на можливість нових атак з боку рф.

Щодо великого і середнього бізнесу Сєнкевич вважає, що повернутися і відновити роботу можуть лише ті підприємства, власники яких здатні забезпечити безпеку своїх працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-