На Донеччині отримав вирок танкіст, який допомагав росіянам захопити Маріуполь

На Донеччині отримав вирок танкіст, який допомагав росіянам захопити Маріуполь

Укрінформ
У Донецькій області до 12 років позбавлення волі засудили танкіста, який на боці російської армії брав участь у захопленні Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора.

До 12 років за ґратами засуджено жителя Донецька, який з початком повномасштабного вторгнення армії рф на територію України брав участь у бойових діях проти Збройних сил України як оператор-навідник танка Т-72Б1 в Маріуполі.

У квітні 2022 року танкіста взяли у полон військовослужбовці ЗСУ у Волноваському районі.

Прокурор у суді довів, що у червні 2014 року, коли Донецьк окупувала росія, чоловік добровільно підписав так званий контракт на проходження військової служби як стрілок мотострілкового батальйону 9-го полку морської піхоти "народної міліції днр".

Із серпня 2015 року по квітень 2022 року засуджений служив кулеметником у "фінансово-економічній міліції", батальйонах "Сомалі", "Чечен", "П’ятнашка".

Читайте також: На Буковині затримали ворожого агітатора, який готував фейки для токшоу соловйова

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури суд йому ухвалив вирок за вчинення державної зради, а також участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, до 12 років тюрми засуджено російського агента, який передавав загарбникам інформацію про підрозділи Збройних сил України, що захищали Луганщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-