На Херсонщині підірвалися на мінах дві автівки, постраждала дитина

На Херсонщині підірвалися на мінах дві автівки, постраждала дитина

Укрінформ
У неділю в Херсонській області підірвалися на мінах дві машини: в одній з них перебувала родина з дитиною, у другій - шестеро фахівців Укрзалізниці. 

Як передає Укрінформ, про перший випадок повідомив у Телеграмі заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

«Сьогодні (13 листопада - ред.) зафіксовано наїзд на міну в Херсонській області, в селі Новорайськ. На неї наїхав легковий автомобіль і підірвався. Всередині була родина. Четверо постраждалих, серед яких дитина 11 років», - написав він.

Тимошенко додав, що російські терористи залишили після себе багато мін та розтяжок, тож слід бути обережними і утриматися від поїздок тими шляхами, які ще не перевірені спеціалістами.

Окрім того, у неділю в Херсонській області підірвалася на міні машина, в якій перебували шестеро фахівців Укрзалізниці - на щастя, всі живі.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

Читайте також: На Херсонщині й Харківщині цивільні підірвалися на мінах

«Перед відходом російські війська підірвали не лише мостові переправи, вони зробили все для того, щоб вивести з ладу об’єкти енергозабезпечення, газову інфраструктуру і водопостачання. Діяльність вибухотехнічних і піротехнічних служб Нацполіції та ДСНС сконцентрована на якомога швидшому обстеженні зазначених об’єктів, аби відповідні спеціальні служби в найкоротші терміни повернули Херсонщині світло, тепло, зв'язок, опалення», - розповів Єнін.

Він закликав уважно ставитися до рекомендацій військово-цивільної адміністрації, аби зберегти життя.

«Буквально сьогодні стався трагічний інцидент, коли машина зі 6 спеціалістами Укрзалізниці підірвалася на міні. На щастя, всі живі», - повідомив перший заступник міністра.

Читайте також: На деокупованій Харківщині підірвалися дорожні працівники – двоє загинули

Єнін також поінформував, що найближчими днями спецтехніка та фахівці з усієї України прибуватимуть на Херсонщину, аби пришвидшити процес очищення області від вибухонебезпечних предметів.

«Наразі десятки осіб, а з завтрашнього дня - сотні осіб і десятки одиниць спеціальної техніки - будуть денно обстежувати території області. Буквально за сьогоднішній день обстежено площу понад 3 га, виявлено близько 40 одиниць вибухонебезпечних предметів. Загалом від початку війни на території Херсонщини наші піротехніки забезпечили обстеження понад 42 га і знешкодили майже 2 тисячі вибухонебезпечних предметів», - зазначив Єнін.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині сапери, які розміновують звільнені від російських загарбників населені пункти, отримали нове обладнання. Металошукачі, генератори та підривні машинки передали на безкоштовній основі компанії MarsMD та ТОВ «Електрогідравліка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-