На Херсонщині розірвуть договори зі вчителями-колаборантами

На Херсонщині розірвуть договори зі вчителями-колаборантами

Укрінформ
Згідно з українським законодавством, керівники шкіл мають право розірвати трудовий договір з вчителем, який пішов у колаборацію з окупантами.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив перший заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

“На жаль, у нас є такі випадки, вони поодинокі. Вони документуються відповідними правоохоронними органами. Згідно до українським законодавством, нові керівники закладів освіти мають право розірвати трудовий договір з вчителем, який пішов у колаборацію. І це не лише право, а як на мене, це буде обов'язком нових керівників українських шкіл. Тобто ті вчителі, які пішли на колаборацію з окупантом, як на мене, не мають права викладати в українських школах нашим дітям, які бачили всі ті жахи війни, до яких ці окупанти призводили”, - наголосив Вітренко.

Читайте також: Нацполіція закликає жителів звільненої Херсонщини повідомляти про зрадників

Як повідомляв Укрінформ, станом на сьогодні в Херсонській області дистанційно навчається 65 тисяч 794 учня, функціонує 157 українських шкіл, які всі зараз працюють в дистанційному форматі. Після очищення деокупованих територій правоохоронцями та призначення деяких нових керівників шкіл, можна буде говорити про те, скільки шкіл запрацюють не лише онлайн, а й у змішаному форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-